viernes, 23 de junio de 2017

Rituals per Sant Joan (en Català)

Sabeu per què celebrem la Nit de Sant Joan? I quins rituals es fan?

La Revetlla de Sant Joan, també anomenada la Nit de les Bruixes o la Nit del Foc, és una celebració popular i màgica que recorda les festes antigues en honor al Sol.

Es diu que, la Nit de Sant Joan, el foc allunya els mals esperits. La tradició és fer una foguera amb un munt d'estris vells, fustes i cartrons.

Si vols atreure bones vibracions i energies positives, la nit màgica de Sant Joan és el moment idoni per demanar o invocar als esperits bons perquè t'ajudin i et concedeixin els teus desitjos.

Antigament durant la nit de Sant Joan es feien diferents sortilegis i es considerava que els conjurs tenien més efecte. Hi ha molts exemples d'encanteris i dites relacionades amb la felicitat, els estudis i la salut. Però s'han de fer a les 12 en punt de la nit, si no no es compliran.

Anota en un paper un desig o alguna cosa que vulgueu oblidar o que no vulgueu tenir aquest any. Quan siguin les 12 de la nit cremeu el paper a la foguera.

Si celebres la revetlla a prop de la platja, pots descalçar-te i ficar els peus a l'aigua. Cada vegada que vingui una onada l'heu de saltar, així fins saltar set onades. Fent això tindràs un any amb molta sort!

Pots agafar unes petxines o pedres de la platja i et serviran com a talismans durant tot l'any.

Un petit ritual que es fa també a la platja és demanar alguna cosa al mar. Primer t'has de treure les sabates i caminar per la platja fins que trobis algun objecte que pertanyi al mar com un cargol, una pedra, un tros de fusta, una alga marina, etc. Agafa l'objecte amb la mà dreta, o esquerra si ets esquerrà, i pensa en el que necessites o desitges. Escriu a la sorra humida, on trenquen les onades, el teu desig amb el dit. Llença l'objecte al mar i espera que les onades pugin i esborrin el que has escrit a la sorra. Tan aviat les paraules desapareguin, dona les gràcies al mar.

I Saps que el nom de Joan és d'origen hebreu (Yo-hasnam) i el seu significat és "Déu és misericordiós"?

Si en voleu saber més: http://www.edu365.cat/stjoan/



No hay comentarios:

Publicar un comentario